Jeg holder foredrag og workshops om både mine bøger, om tid og om den kreative proces. Jeg kommer både ud til biblioteker, skoler, museer, festivaler og firmaer m.v. Planlægger du et foredrag eller en workshop, kan du søge støtte via Forfattercentrum.

Nedenfor kan du se nogle af de emner, jeg taler om samt eksempler på foredrag og workshops. Du kan skrive til mig via kontaktformularen for priser og detaljer - eller hvis du har spørgsmål, ønsker til emne og format eller forslag til samarbejder.

Under begivenheder kan du se, om der allerede er planlagt et foredrag i nærheden af dig.


Virkelig inspirerende aften ... Jeg har siden gjort mig mange tanker om, hvordan jeg bruger og forstår min tid og tiden i det hele taget.
— Anne Sofie Thybo, Thybo hand dyed
Med sit rolige og rare væsen, belyste Gertrude det som jeg så jeg længe havde fornægtet som en egenskab – og altid italesat som en fejl; noget der skulle fikses én dag ved lejlighed. Og sådan gik det til, at jeg en vinterformiddag for første gang kiggede på min langsomhed med kærlige øjne, og begyndte at dyrke den, give den plads og værdsætte den. Tak!
— Mette Juul Clausen, deltager i Søndagsskole om Langsomhed

Emner: tid, tidens historie, langsomhed, kreativitet, arbejdsglæde, børnebøger, den naturvidenskabelige revolution, astronomi for børn, vidensformidling til børn, magien i naturvidenskab, kreativ skrivning, at skrive med kroppen, slow writing, cyklicitet.


Tag tiden tilbage. Om tid, kreativitet og langsomhed

- Foredrag, workshop og samtalesalon

Om tidens historie - hvordan vores tidsopfattelse har ændret sig gennem de sidste godt 200 år, hvordan det påvirker os, og hvorfor det er vigtigt, hvis man fx oplever udfordringer med stress eller følelser af ikke at slå til. Desuden om tid ift kreative processer og hvordan langsomhed kan være et middel til større effektivitet (og hvorfor det ikke er paradoksalt).

Afhængig af målgruppen tilpasses oplægget som en blanding af foredrag, workshop og samtaler mellem tilhørerne.

Emner: Tid, tidens historie, langsomhed, kreativitet


Langsom skrivning

- Workshop for børn og unge

I skolen kan børn få indtryk af, at det altid handler om at være bedst eller hurtigst, uanset hvor meget de så får at vide, at de kun skal sammenligne sig med sig selv. Men når det handler om det personlige udtryk, kan man ikke sammenligne sig med andre. “Bedst” og “hurtigst” giver ingen mening i den sammenhæng.

Dette er en en workshop, der ikke handler om at være hverken dygtig, hurtig eller perfekt, men at være sig selv. At finde sin egen historie og sit eget udtryk, og at turde lade lyset skinne gennem sprækkerne i , hvor det perfekte krakelerer. Ikke alle skal være forfattere, måske, men alle har ret til at have et udtryk.

Jeg fortæller om min egen skriveproces, arbejder med meditationsøvelser, sanselighed og ren fortælleglæde. Workshoppen kan også rettes mod de yngre klasser, hvor vi i stedet for at skrive tegner eller fortæller.

Målgruppe: 2.-10. klasse samt gymnasiale uddannelser


Børn og videnskab. At at skrive med både hjerne og hjerte

- Foredrag

Om muligheder og udfordringer, når man formidler videnskab til børn gennem fiktion.

Emner: Naturvidenskab, vidensformidling, børnebøger, Hvad himlen kan fortælle os. Videnskabshistorier for børn, Tidsjagten


At skrive med kroppen

- Workshop i “slow” writing for voksne

Hvorfor skrive? Hvordan skrive? Og hvordan finder man ud af, hvilke historier, man gemmer på? Dette er ikke et kursus i at “blive bedre” eller “hurtigere” til at skrive, men i at skrive nærværende og autentisk. Vi laver bl.a. “skrivemeditationer” og prøver både “flowskrivning” og “slowskrivning” og undersøger, hvad de forskellige processer giver os.


Gertrudes viden er dybt forankret og vidt forgrenet - og hun er god til at koble det hele på nye måder og skabe overraskende sammenhænge - alt sammen formidlet på en sanselig og nærværende måde.
— Nadja Pass, rektor for Samtidens akademi