Back to All Events

Tag tiden tilbage - Workshop om tid, kreativitet og langsomhed

Hvad betyder vores tidsopfattelse for vores arbejde og kreativitet? Hvordan kan vi styrke vores kreativitet og gøre arbejdet lettere og sjovere?

Hvad betyder vores tidsopfattelse for vores arbejde og kreativitet? Hvordan kan vi styrke vores kreativitet og gøre arbejdet lettere og sjovere?

Workshop om tid og kreativitet

Jeg er forfatter og cand.mag. i moderne kultur og kulturformidling. Med speciale i tid. Workshoppen er inspireret af det, jeg har opdaget i spændingsfeltet mellem min kreative og min akademiske praksis. Den består af en blanding af historisk indføring i tidens historie, og praktiske øvelser og snak.

De praktiske øvelser vil primært være skriftlige, men du behøver ikke være forfatter eller skrivende selv. Workshoppen henvender sig alle, der savner ro i deres arbejde og gerne vil have inspiration at arbejde med deres kreativitet. Du får mulighed for at dykke ind i dine egne projekter og ideer – vi arbejder ikke direkte på dem i workshoppen, men bruger netop tid på at være med dem, undersøge dem og finde ud, hvor de (og vi) vil hen.

Vildt god skriveøvelse, god tilgang til det. Det åbnede for kreativiteten. Kom i kontakt med noget helt andet, jeg selv gik og grublede over. Var vildt interessant.

Elev, Krogerup Højskole

Spændende at komme ned i gear, kropscanningen var vildt rar. Gertrude var rigtig spændende. 

Elev, Krogerup Højskole

Hvad:

En kombination af oplæg om tid, skriveøvelser og meditationer i langsomhed.


Hvordan:

I workshoppen kommer vi bl.a. ind på de fire essentielle faser i den kreative proces: 
1) Idéfasen
2) Udviklingsfasen (kunsten at blive i det ubekvemme uforløste) 
3) Beslutnings- og afrundingsfasen
4) (den ofte oversete men VIGTIGE) fejrings- og hvilefase

Der er max plads til ti på holdet.

For:

Alle, der er nysgerrige, længes efter ro eller inspiration. Uanset om man arbejder kunstnerisk, bruger kreativitet i sit arbejde til fx idéudvikling eller bare godt kunne tænke sig at folde det lidt ud derhjemme.

Hvornår:

torsdag d. 8. november kl. 19.00-22.00 

fredag d. 23. november kl. 19.00-22.00

Hvor:

Husumgade 24, 5.

Jeg åbner mit hjem og det sted, de fleste af mine kreative processer foregår – på gulvet i stuen mellem skrivebordet og spisebordet.

Billedet er fra en workshop holdt i vores kælderværksted (hvor der desværre er for koldt om vinteren)

Billedet er fra en workshop holdt i vores kælderværksted (hvor der desværre er for koldt om vinteren)

Mad:

Spis aftensmad hjemmefra. Der er snacks og te i pausen


Husk:

Notesbog og dit yndlingsskriveredskab

Behageligt tøj (vi sidder på gulvet)

Pris:

350 kr/gang á tre timer (inkl. pause)

Tilmelding:

Skriv en mail til hejhej@gertrudekiel.dk med dit navn.
– Når jeg har bekræftet at der er ledige pladser, sikrer du din plads ved at overføre beløbet via mobilepay (jeg sender dig nummeret)

Dette er IKKE:

  • … et kursus, hvor man lærer at blive bedre til at skrive (eller hvad ens kreative udtryk nu måtte være). Der er ingen tekstkritik og ingen vurderinger (faktisk behøver man ikke nogen form for kunstnerisk udtryk). Det er en workshop, hvor vi øver os i at komme i kontakt med vores kreativiet og bruge langsomhed som en smutvej.

  • … et stresshåndteringskursus. Vi taler om arbejdsglæde og bæredygtighed i arbejdet, om hvordan bevidsthed om den tidsopfattelse, der dominerer vores hverdag, kan hjælpe til at turde gøre de ting, der er befordrende for kreativiteten og arbejdsglæden. Men er du reelt stresset, er dette nok ikke kurset for dig.

Later Event: March 3
Søndagsskole om langsomhed