Hvad er videnskab? Og hvordan ved vi de ting, vi ved?

Dialogbaseret foredrag for børn

Hvad ved vi om universet? Og hvordan ved vi egentlig, de ting, vi ved? Og skal man tro på alt, hvad man hører? Jeg har skrevet en videnskabshistorie for børn, der via en fortælling om en dreng og hans (måske) sure tante tager læseren med gennem den naturvidenskabelige revolution fra Kopernikus til Newton. På dagen vil jeg sammen med børnene i en blanding af dialog og højtlæsning undersøge, hvad videnskab egentlig er for en størrelse. Og om videnskab i virkeligheden er ren “magi”?

Tid: ca. 45 minutter + 15 minutters spørgetid

Målgruppe: ca. 7-12 år / indskoling og mellemtrin (især: 2.-4. klasse)

Pris: 6.000 kr. (momsfritaget) + transport og evt. logi ved optrædender udenfor hovedstadsområdet (kombineres foredraget med solsystemworkshop, gives en samlet rabat på 2.000 kr.)


OBS! Du kan søge tilskud til honoraret via Statens Kunstfond


Gertrude Kiel fortæller om videnskab i børnehøjde med stort engagement og passion. Samtidig formår hun på fineste vis at inddrage børnene undervejs, så alle er med og har mod på at bidrage. Alle gik derfra underholdte og endnu mere nysgerrige på videnskab.
— Michelle Riis Michaelsen, faglig leder af Børn og Unge, Biblioteket Frederiksberg, februar 2023.

Foredraget kan med fordel kombineres med solsystem-workshop


Fakta om bogen:

Hvad himlen kan fortælle os. Videnskabshistorier for børn udkom i 2018. Den er skrevet med hjælp fra flere videnskabsfolk.

Bogen er oversat til bl.a. kinesisk, spansk, tysk, italiensk m.fl. og nomineret til “Wissensbuch des Jahres 2022” – Årets Vidensbog af det tyske blad, Wissenschaft.

I foråret 2022 er efterfølgeren Hvad jorden kan fortælle os om påbegyndt - om bl.a. geologiens historie.

For skoler vil bogen og foredraget være relevant ift både N/T, matematik, kristendom og musik(!), måske endda særligt tværfaglige samarbejder om astronomi/solsystemet, lyd, bevægelse, opfindelser, talsystemer, tid/klokken, historie etc.

Gertrude Kiel skabte en let og fornøjelig stemning for både små og store. Med stor passion og entusiasme snakkede hun om berømte videnskabsmænd og naturvidenskabelige opdagelser. Interessen for naturvidenskab blev stimuleret, og der blev spurgt ind til en mulig efterfølger af ”Hvad himlen kan fortælle os”.
— Kate Bech, Bibliotekar ved Vejle Bibliotekerne – 13.9.2022