Billedbog. Jensen & Dalgaard 2017
Illustreret af Katrine Marie Nielsen
ISBN 978-87-7151-315-8

“Der lå en mægtig bunke rod på jorden. Glasskår. Brunt og gult smat. Og noget rødt, der løb ud i græsset. For et øjeblik siden havde det været en bakke med en lagkage på en opsats. En flok myrer fik hurtigt færten.”

Karins lillesøster har fødselsdag. Det skal være en PERFEKT fødselsdag, har Karins stedmor bestemt. Ved hjælp af en lagkageulykke og en magisk myrekonge med høj hat bliver det, nå ja, faktisk en ret perfekt fødselsdag i gården.

Omtaler

“En anderledes, skøn og fantasifuld billedbog om en tabt lagkage, en myrekonge, en sur stedmor, en lillesøster, et ønske og en mirakuløs hest. (...) en varm bog, fyldt med indlevelse, humor og fantasi, og man mærker tydeligt loyaliteten overfor barnet og barnets univers. Jeg-fortælleren, den håndskrevne tekst og illustrationernes farveeksplosioner, der blandt andet bruger ultranære perspektiver, giver tilsammen denne skønne, skøre billedbog sit helt eget præg."

Johanne Elvers Madsen, Lektør

”’Lagkageulykken’ handler om relationer og om at vedkende sig sine følelser - også de dårlige. Bogen er kompromisløs magisk realisme [...] det er på én gang urovækkende og fantastisk befriende. Bogen er en lille syret perle …”

Birgitte Sonne Kristensen, Nordjyske

“Lagkageulykken” er en sær bog. Og det er i min verden en kompliment. Vi bevæger os fra en realistisk fortælling og over i en fantastisk fortælling, der kan tolkes på flere planer. Under alle omstændigheder sidder man som læser tilbage med en oprigtig undren over hændelserne. [...] Billedsiden har noget fabulerende, kollage-agtigt over sig. [...] Illustrationerne er virkelig med til at bære den skæve fortælling hjem, og det er godt arbejde af illustrator Katrine Marie Nielsen.

Janus Neumann, bogbotten.dk

Bogen kan købes via Jensen & Dalgaard her.

Og hvis du ikke har mod til at vente på PostNord, kan den vist også fås i Børnenes Boghandel på Købmagergade og i Politikens Boghal på Rådhuspladsen (i København).