OBS! Den smukke, trykte bog er udsolgt fra forlaget, men kan købes af mig her

Børneroman. Gyldendal 2012
Illustreret af Ib Kjeldsmark
ISBN 978-87-02-128994

Tidsjagten er et filosofisk eventyr om tid, hvor to børn tager ud på en farefuld færd for at slå tiden ihjel. Undervejs bliver de klogere på både sig selv og tiden.

Bagsidetekst

"Dette er en detektivhistorie. En mordgåde. Men det er en lidt anderledes én af slagsen. Morderen er nemlig allerede kendt. Problemet er at finde morderen og afmåle en passende straf. For morderen er selveste tiden, og dette er historien om drengen Otto og hans fugl Virgil og om deres bedste veninde Ana og den forunderlige rejse, de sammen begav sig ud på for at slå tiden ihjel."

Omtaler

Det kræver sin forfatter at holde styr på alt fra mundheld om tidens i vores del af verden umådeligt indflydelsesrige væsen til videnskabsbaserede informationer om for eksempel hastigheden af lys og egenskaber ved et kronometer. Gertrude Kiel har helt styr på den del af sit stof. Og uden at den skal røbes her, skuffer romanens slutning næppe nogen forventningsfuld læser."

Dorte Hygum Sørensen – (4 hjerter) Politiken Læs hele anmeldelsen her

Der er spænding og decideret uhygge og svimlende, mærkelige passager som den om Sander, hvis ulykkelige kærlighedshistorie gemmes i huset som et smerteligt fastfrosset øjeblik."

Karen Lise Søndergaard Brandt – (4 stjerner) Jyllands-Posten Har du login til Jyllands-Posten, kan hele anmeldelsen læses her

Det bliver en fantastisk og dramatisk rejse verden rundt, hvor de blandt andet møder en tidspirat, en urmager uden hjerte og døden, der helst bare vil sidde og drikke øl og spille skak.Tidsjagten er en finurlig og velskrevet bog, der stiller filosofiske spørgsmål som "hvad er tid?" og "Har tiden overhovedet noget at gøre med ure?".

Linnea Heydenreich, 13 år – Weekendavisen

Alt er fornuftsstridigt, men også almindeligt. Det er både ubegribeligt og dagligdags. Man kan ikke lade være med at være spændt på, hvad det næste bliver. (…) Emnet virker umiddelbart temmelig absurd, men man bliver hurtigt indfanget af tekstens interessante og filosofiske aspekter. Det er et forunderligt eventyr, der slår fast, at det er umuligt at forsøge at begribe tiden. (…) Det er en mærkelig bog, men der er noget fascinerende over handlingen, som er berettet i et livligt sprog og en lettere ironisk stil. De interessante sort/hvide stregtegninger kompletterer den finurlige tekst og historiens noget bizarre handling, der også er smækfuld af opfindsomme ideer til løsning af alverdens problemer.Det er en bog for meget avancerede unge – og voksne – med fantasi."

Kirsten Aggerholm – Børn & Bøger